odcinek 65
Temat odcinka: Zdrowa, polska wieprzowina
Goście: prof. Agnieszka Wierzbicka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW; Wiktor Szmulewicz, Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych oraz Bartek Lipka, Gosia Pawłowska, Piotrek Szymczak z grupy crossfit
Odcinek 64
Temat odcinka: Różne smaki wieprzowiny z grilla
Goście: Tadeusz Blicharski, Polski Związek Producentów i Hodowców Trzody Chlewnej „POLSUS”; Wiktor Szmulewicz, Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych
Odcinek 63
Temat odcinka: Francuskie inspiracje
Goście: Władysław Chojecki, Anna Czerwińska – Walczak, Muzeum w Nieborowie i Arkadii
Odcinek 62
Temat odcinka: Ogórkowa kuchnia
Goście: Stanisław Wachowiak
Odcinek 61
Temat odcinka: Wiosenne grillowanie
Goście: Kacper i Wojciech Świerblewscy
Odcinek 60
Temat odcinka: Różne smaki barszczu
Goście: Przemek Karbowski z rodziną
Odcinek 59
Temat odcinka: Kuchnia na przedwiośniu
Goście: Tomasz Węgrzynowski – leśnik, Jan Rozentalski
Odcinek 58
Temat odcinka: Kuchnia warszawska.
Gość: Hanna Szymanderska – autorka książek kulinarnych.
Odcinek 57
Temat odcinka: Ognista kuchnia.
Gość: Leszek Proskura – wójt gminy Siennica Różana.
Odcinek 56
Temat odcinka: Gotowanie na lodzie.
Goście: Jarosław Pająkowski – Zespół Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego oraz członkowie i sympatycy Towarzystwa Przyjaciół Dolnej Wisły.
Odcinek 55
Temat odcinka: W stołówce na Pradze.
Goście: Aleksandra Kupczyk oraz Paweł, Paweł, Bartosz i …
Odcinek 54
Temat odcinka: Gotowanie dla strażaków.
Goście: Jan Raczyński, Zbigniew Śliwka, strażacy z OSP Jeglia, OSP Rumian i OSP Lidzbark Welski.
Odcinek 53
Temat odcinka: Piernikowa kuchnia Kopernika.
Gość: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika.
Odcinek 52
Temat odcinka: W krainie dźwięków i smaków.
Goście: Maciej Kaziński, Francesca Pozzoli
Odcinek 51
Temat odcinka: Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy.
Goście: Dariusz Maląg, Jerzy Sielecki.