Jeśli kuchnia to

Przepisy

odcinek 65
odcinek 65
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Zdrowa, polska wieprzowina
Goście:  prof. Agnieszka Wierzbicka,  Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW; Wiktor Szmulewicz, Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych oraz Bartek Lipka, Gosia Pawłowska, Piotrek Szymczak z grupy crossfit

Odcinek 64
Odcinek 64
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Różne smaki wieprzowiny z grilla
Goście: Tadeusz Blicharski, Polski Związek Producentów i Hodowców Trzody Chlewnej „POLSUS”; Wiktor Szmulewicz, Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych

Odcinek 63
Odcinek 63
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Francuskie inspiracje
Goście: Władysław Chojecki,  Anna Czerwińska – Walczak, Muzeum w Nieborowie i Arkadii

Odcinek 62
Odcinek 62
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Ogórkowa kuchnia
Goście: Stanisław Wachowiak

Odcinek 61
Odcinek 61
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Wiosenne grillowanie
Goście: Kacper i Wojciech Świerblewscy

Odcinek 60
Odcinek 60
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Różne smaki barszczu
Goście: Przemek Karbowski z rodziną

Odcinek 59
Odcinek 59
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia na przedwiośniu
Goście: Tomasz Węgrzynowski – leśnik, Jan Rozentalski

Odcinek 58
Odcinek 58
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia warszawska.
Gość: Hanna Szymanderska – autorka książek kulinarnych.

Odcinek 57
Odcinek 57
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Ognista kuchnia.
Gość: Leszek Proskura – wójt gminy Siennica Różana.

Odcinek 56
Odcinek 56
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Gotowanie na lodzie.
Goście: Jarosław Pająkowski – Zespół Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego oraz członkowie i sympatycy Towarzystwa Przyjaciół Dolnej Wisły.

Odcinek 55
Odcinek 55
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: W stołówce na Pradze.
Goście: Aleksandra Kupczyk oraz Paweł, Paweł, Bartosz i …

Odcinek 54
Odcinek 54
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Gotowanie dla strażaków.
Goście: Jan Raczyński, Zbigniew Śliwka, strażacy z OSP Jeglia, OSP Rumian i OSP Lidzbark Welski.

Odcinek 53
Odcinek 53
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Piernikowa kuchnia Kopernika.
Gość: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika.

Odcinek 52
Odcinek 52
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: W krainie dźwięków i smaków.
Goście: Maciej Kaziński, Francesca Pozzoli

Odcinek 51
Odcinek 51
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy.
Goście: Dariusz Maląg, Jerzy Sielecki.