Jeśli kuchnia to

Przepisy

Odcinek 248
Odcinek 248
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kwiaty czarnego bzu

Odcinek 247
Odcinek 247
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Smak pędów sosny
Goście: Zbigniew Sierszuła

Odcinek 246
Odcinek 246
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Potrawy z młodej kapusty

Odcinek 245
Odcinek 245
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Czas na szparagi
Goście: Maciej Nowicki, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Miłosz Knop -plantator szparagów

Odcinek 244
Odcinek 244
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Mielony na szpadzie

Odcinek 243
Odcinek 243
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Żeberka na trzy sposoby

Odcinek 242
Odcinek 242
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Imbir nad Wisłą

Odcinek 241
Odcinek 241
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia dla morsa
Goście:  Karol Urbanowicz

Odcinek 240
Odcinek 240
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Ziemniaki, kapusta, kasza
Goście:  Anna Olejarz, Joanna Kornak oraz Zespół Piątkowy Stok

Odcinek 239
Odcinek 239
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Z wojskowej menażki
Goście:  prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu

Odcinek 238
Odcinek 238
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia nad Drwęcą
Goście:  Witold Karbowski

Odcinek 237
Odcinek 237
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: W garnku piwowara
Goście:  Artur Wasielewski, piwowar

Odcinek 236
Odcinek 236
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Zapomniane potrawy wigilijne
Goście:  Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu 

Odcinek 235
Odcinek 235
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Smak suszonych owoców
Goście:  Jarosław Pająkowski, Zespół Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego 

Odcinek 234
Odcinek 234
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Największe kartacze
Goście:  Elżbieta Mieczkowska