
Odcinek 83
Temat odcinka: Czekolada na ostro i słono
Goście: Krzysztof Stypułkowski; Tomasz Sienkiewicz

Odcinek 82
Temat odcinka: Przysmaki z lasu i z zagrody
Goście: Marek Trędowski – Nadleśniczy, Nadleśnictwo Jedwabno; Piotr Adamski – Dyrektor Centrum Koordynacji Projektów Środowiskowych, Lasy Państwowe

Odcinek 81
Temat odcinka: Zdrowe tradycje wigilijne
Goście: Marek Adamus, hodowca karpi

Odcinek 80
Temat odcinka: Indyk na polskim stole
Goście: Paweł Wójcicki – Muzeum Wsi Radomskiej, Ilona Jaroszek – Dyrektor Muzeum Wsi Radomskiej

Odcinek 79
Temat odcinka: Różne oblicza kaczki
Goście: Jarosław Rodak, garncarz

Odcinek 75
Temat odcinka: Niezwykłe ryby słodkowodne
Goście: Darek Niciejewski, Adam Gackowski oraz członkowie i sympatycy Towarzystwa Przyjaciół Dolnej Wisły

Odcinek 74
Temat odcinka: Gęsina na Świętego Marcina

Odcinek 73
Temat odcinka: Czekolada i owoce nie do deseru

Odcinek 71
Temat odcinka: Królik po polsku

Odcinek 72
Temat odcinka: Warzywa prosto z pola
Goście: Jędrzej Cichowlas, Ola Niemczal

Odcinek 70
Temat odcinka: Chrupiący chleb z pieca
Goście: Adam Gapiński, Aniela Gapińska

Odcinek 69
Temat odcinka: Kuchnia płynąca winem
Goście: Ludwik Lewin, Nicolas Jean Brehon

Odcinek 68
Temat odcinka: Kulinarne wspomnienia dzieciństwa w PGR
Goście: Adam Bochno – sołtys Szczuplin, Monika Fabiszewska (placki cukinia) Krystyna Bochno (tarta), Katarzyna Gross (surówka, barszcz), Anna Szleszyńska (sałatka warzywna), Maria Węgrzynowska (ciasto rabarbar), Dorota Pilanc, Sylwia Daszkiewicz (kotlety z cukinii), Dyrektor Andrzej Bober – Agencja Nieruchomości Rolnych OT w Olsztynie, Gł. Specjalista Zdzisław Szymocha – Agencja Nieruchomości Rolnych OT w Olsztynie, Tomasz Węgrzynowski – Stowarzyszenie Instytut EKOPRUSSIA oraz mieszkańcy Szczuplin

Odcinek 67
Temat odcinka: Ser, wino i coś jeszcze…
Gość: Barbara Płochocka

Odcinek 66
Temat odcinka: Sandomierz pachnący serem
Goście: o.Tytus Piłat OP, dr Ewa Kondek I zastępca Burmistrza