Odcinek 258
Temat odcinka: Wszystko z gryki
Goście: Dariusz Struciński
Odcinek 257
Temat odcinka: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką
Goście:Dariusz Struciński
Odcinek 256
Temat odcinka: Wielkopolskie kluchy na łachu
Odcinek 255
Temat odcinka: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny
Goście: Roman Pyt
Odcinek 254
Temat odcinka: Lubelskie cebularze
Goście: Małgorzata Ceglarska
Odcinek 253
Temat odcinka: Mielone, ale rybne
Goście: Dariusz Struciński
Odcinek 252
Temat odcinka: Konfitura z zielonych orzechów
Goście: Zbigniew Sierszuła, Bartek Pyza
Odcinek 251
Temat odcinka: Smak lawendy
Goście: Dariusz Struciński
Odcinek 250
Temat odcinka: Z żuławskiego mleka
Odcinek 249
Temat odcinka: Niezwykłe kluski z serem
Odcinek 248
Temat odcinka: Kwiaty czarnego bzu
Odcinek 247
Temat odcinka: Smak pędów sosny
Goście: Zbigniew Sierszuła
Odcinek 246
Temat odcinka: Potrawy z młodej kapusty
Odcinek 245
Temat odcinka: Czas na szparagi
Goście: Maciej Nowicki, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Miłosz Knop -plantator szparagów
Odcinek 244
Temat odcinka: Mielony na szpadzie