
Odcinek 114
Temat odcinka: Rybne kanapki
Goście: Marek Michalak, Małe Leźno

Odcinek 113
Temat odcinka: Karp czy jesiotr
Goście: Ryszard Szczepaniak – hodowca ryb

Odcinek 108
Temat odcinka: Nowe spojrzenie na ziemniaka

Odcinek 111
Temat odcinka: Świeże mazurskie ryby
Goście: Dariusz Struciński, szef kuchni

Odcinek 110
Temat odcinka: Pieczarki i czekolada
Goście: Mirosław Jachimowicz

Odcinek 109
Temat odcinka: Polskie steki po amerykańsku
Goście: Tadeusz Kawa, hodowca

Odcinek 107
Temat odcinka: Gęś w soli
Goście: Mariusz Zajączkowski, Prezes Przedsiębiorstwa Uzdrowisko Ciechocinek S.A.

Odcinek 106
Temat odcinka: Złota dynia na talerzy

Odcinek 105
Temat odcinka: Z ziemi włoskiej do Polski

Odcinek 104
Temat odcinka: Szybkie konfitury z owoców
Goście: Dariusz Kucharski, burmistrz Dzierżoniowa

Odcinek 103
Temat odcinka: Francuskie tropy w mazurskiej kuchni

Odcinek 102
Temat odcinka: Tanie i proste gotowanie

Odcinek 101
Temat odcinka: Ryby z milickich stawów
Goście: Emilia Szczęsna, Stawy Milickie SA

Odcinek 100
Temat odcinka: Pieczone kurczęta na nowo
Goście: Zofia Leszczyńska-Niziołek, Karol Niziołek oraz Ewa Olszewska, Zakład Drobiarski Wipasz SA w Mławie

Odcinek 99
Temat odcinka: Na kaczkę do Grudziądza
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu oraz Marek Sikora, Wiceprezydent Grudziądza