Odcinek 114
Temat odcinka: Rybne kanapki
Goście: Marek Michalak, Małe Leźno
Odcinek 113
Temat odcinka: Karp czy jesiotr
Goście: Ryszard Szczepaniak – hodowca ryb
Odcinek 108
Temat odcinka: Nowe spojrzenie na ziemniaka
Odcinek 111
Temat odcinka: Świeże mazurskie ryby
Goście: Dariusz Struciński, szef kuchni
Odcinek 110
Temat odcinka: Pieczarki i czekolada
Goście: Mirosław Jachimowicz
Odcinek 109
Temat odcinka: Polskie steki po amerykańsku
Goście: Tadeusz Kawa, hodowca
Odcinek 107
Temat odcinka: Gęś w soli
Goście: Mariusz Zajączkowski, Prezes Przedsiębiorstwa Uzdrowisko Ciechocinek S.A.
Odcinek 106
Temat odcinka: Złota dynia na talerzy
Odcinek 105
Temat odcinka: Z ziemi włoskiej do Polski
Odcinek 104
Temat odcinka: Szybkie konfitury z owoców
Goście: Dariusz Kucharski, burmistrz Dzierżoniowa
Odcinek 103
Temat odcinka: Francuskie tropy w mazurskiej kuchni
Odcinek 102
Temat odcinka: Tanie i proste gotowanie
Odcinek 101
Temat odcinka: Ryby z milickich stawów
Goście: Emilia Szczęsna, Stawy Milickie SA
Odcinek 100
Temat odcinka: Pieczone kurczęta na nowo
Goście: Zofia Leszczyńska-Niziołek, Karol Niziołek oraz Ewa Olszewska, Zakład Drobiarski Wipasz SA w Mławie
Odcinek 99
Temat odcinka: Na kaczkę do Grudziądza
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu oraz Marek Sikora, Wiceprezydent Grudziądza