Odcinek 129
Temat odcinka: Wiosenny polski obiad
Odcinek 128
Temat odcinka: Wiosenny śledź z Zalewu
Goście: Paweł Kozioł oraz rybacy z Lokalnej Grupy Rybackiej „Zalew Wiślany”
Odcinek 127
Temat odcinka: Trzy mięsa na grill
Goście: członkowie Sekcji Turystki Konnej Elbląskiego Klastra Turystycznego
Odcinek 126
Temat odcinka: Uśmiech do sera
Goście: Barbara Adamczyk, Janusz Adamczyk
Odcinek 125
Temat odcinka: Po grecku, po bretońsku
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Odcinek 124
Temat odcinka: Pełna misa w pełnej chacie
Odcinek 123
Temat odcinka: Dawne ziarna na talerzu
Goście: Mieczysław Babalski
Odcinek 122
Temat odcinka: W krzyżackiej kuchni
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Aleksander Żmuda Trzebiatowski, Fundacja „Zamek Dybów i Gród Nieszawa” oraz członkowie Grupy „Kuchenne Rekonstrukcje” z Wydziału Nauk Historycznych UMK w Toruniu
Odcinek 121
Temat odcinka: Potrawy pięknie podane
Goście: Rafał Bernatowicz, Agata Engel-Bernatowicz, Iga i Pola Bernatowicz, Adam Kraska, Oliwia Kot
Odcinek 120
Temat odcinka: Dziczyzna dla pań
Goście: Barbara Brandt, Marta Klasa, Małgorzata Laskowska, Joanna Sahajdak, Sylwia Ślachciak, nadleśniczy Sławomir Piątkowski – Nadleśnictwo Warcino oraz myśliwi z Nadleśnictwa Warcino i Spółki Rolnej Dretyń
Odcinek 119
Temat odcinka: Lekka i prosta kuchnia
Goście: Izabela Klasa
Odcinek 118
Temat odcinka: Potrawy z suszonych owoców
Goście: Aneta Matysiak, Aneta Maj, Ewa Jastrzębska, Zofia Ćpak oraz panie ze Stowarzyszenia Nasza Wieś Józefów
Odcinek 117
Temat odcinka: Ryby z Zalewu Wiślanego
Goście: Paweł i Piotr Kozioł, rybacy, Robert Szaj, beneficjent środków unijnych
Odcinek 116
Temat odcinka: Brytyjska jagnięcina po polsku
Goście: Dan Newman, farmer, Marek Schejbal, Brytyjsko Polska Izba Handlowa
Odcinek 115
Temat odcinka: Ryby na talerzu Kopernika
Goście: Robert Szaj, prezes Fundacji „Nicolaus Copernicus”