Jeśli kuchnia to

Przepisy

Odcinek 27
Odcinek 27
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Grillowanie z nowalijkami
Goście:  Tomasz Węgrzynowski, Jan Michalski, Ania Michalska

Odcinek 26
Odcinek 26
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Gotowanie w przedszkolu
Goście:  Nina Szuniewicz, Grażyna Kubiak oraz dzieci z przedszkola w Roszkach

Odcinek 24
Odcinek 24
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Twaróg w Hajnówce
Goście: Wiera Pawluczuk – prezes OSM Hajnówka, Mirosława Łukaszuk –OSM Hajnówka, Krystyna Waszczuk – OSM Hajnówka, Maria Niczyporuk, Sergiusz Niczyporuk

Odcinek 25
Odcinek 25
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Biesiada u Bractwa Kurkowego
Goście: Karol Piotrowski, Maciej Błażejewski, Bożena Dobras – Kurkowe Bractwo Strzeleckie w Krotoszynie

Odcinek 23
Odcinek 23
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kaczka – Smaki Miłosza
Goście: Małgorzata Czyżewska – Międzynarodowe Centrum Dialogu

Odcinek 22
Odcinek 22
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Jaja inaczej
Goście: Bożena Mikielska, Wiola Mikielska

Odcinek 21
Odcinek 21
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Pieczenie dzika
Goście: Tomasz Węgrzynowski

Odcinek 20
Odcinek 20
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Na połów stynki
Goście: Arkadiusz Piasecki, Paweł Petrusewicz, Piotr Jakubowski –burmistrz miasta Mikołajki

Odcinek 19
Odcinek 19
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia drwala
Goście: Jan, Adam, Jacek, Marian, Andrzej i Stanisław  Rozentalscy oraz ich krewni

Odcinek 18
Odcinek 18
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Steki z polskiej wołowiny
Goście: Grzegorz Cielecki, Marek Ściślak – dyrektor ZPM „Biernacki”,  Maciej Walnik

Odcinek 17
Odcinek 17
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia wielkopolska – kefir
Goście: Maria Czwojdrak – prezes ŚSM „JANA”, Jacek Chudziński – Dyrektor ds. Produkcji ŚSM „JANA”, Jacek Piotrowski – Dyrektor Muzeum Ziemi Średzkiej

Odcinek 16
Odcinek 16
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kabanosy- kuchnia śląska
Goście: Teresa Jarzyńska, Zygmunt Potempa, Szymon Bestydziński – dyrektor ZM „Madej&Wróbel”

Odcinek 13
Odcinek 13

Temat odcinka: Warzywa ekologiczne – BIO
Goście: Eugeniusz Budziński, Ewa Sieczkowska

Odcinek 11
Odcinek 11
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Wołowina
Goście: dr hab. Jolanta Oprządek – Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN, Agnieszka Prochal – hodowca, Piotr Rydel – hodowca

Odcinek 12
Odcinek 12
Okrasa Łamie Przepisy

Temat: Kuchnia myśliwska
Goście: Józef Dobrzeniecki, Krystyna Śmiechowska, Marian Przybyłowski