Jeśli kuchnia to

Przepisy

Odcinek 129
Odcinek 129
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Wiosenny polski obiad

Odcinek 128
Odcinek 128
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Wiosenny śledź z Zalewu
Goście: Paweł Kozioł oraz rybacy z Lokalnej Grupy Rybackiej „Zalew Wiślany”

Odcinek 127
Odcinek 127
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Trzy mięsa na grill
Goście:  członkowie Sekcji Turystki Konnej Elbląskiego Klastra Turystycznego

Odcinek 126
Odcinek 126
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Uśmiech do sera
Goście:  Barbara Adamczyk, Janusz Adamczyk

Odcinek 125
Odcinek 125
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Po grecku, po bretońsku
Goście:  prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu

Odcinek 124
Odcinek 124
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Pełna misa w pełnej chacie

Odcinek 123
Odcinek 123
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Dawne ziarna na talerzu
Goście:  Mieczysław Babalski

Odcinek 122
Odcinek 122
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: W krzyżackiej kuchni
Goście:  prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Aleksander Żmuda Trzebiatowski, Fundacja „Zamek Dybów i Gród Nieszawa” oraz członkowie Grupy „Kuchenne Rekonstrukcje” z Wydziału Nauk Historycznych UMK w Toruniu

Odcinek 121
Odcinek 121
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Potrawy pięknie podane
Goście:  Rafał Bernatowicz, Agata Engel-Bernatowicz, Iga i Pola Bernatowicz, Adam Kraska, Oliwia Kot

Odcinek 120
Odcinek 120
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Dziczyzna dla pań
Goście:  Barbara Brandt, Marta Klasa, Małgorzata Laskowska, Joanna Sahajdak, Sylwia Ślachciak, nadleśniczy Sławomir Piątkowski – Nadleśnictwo Warcino oraz myśliwi z Nadleśnictwa Warcino i Spółki Rolnej Dretyń

Odcinek 119
Odcinek 119

Temat odcinka: Lekka i prosta kuchnia
Goście:  Izabela Klasa

Odcinek 118
Odcinek 118
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Potrawy z suszonych owoców
Goście:  Aneta Matysiak, Aneta Maj, Ewa Jastrzębska, Zofia Ćpak oraz panie ze Stowarzyszenia Nasza Wieś Józefów

Odcinek 117
Odcinek 117
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Ryby z Zalewu Wiślanego
Goście: Paweł i Piotr Kozioł, rybacy, Robert Szaj, beneficjent środków unijnych

Odcinek 116
Odcinek 116
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Brytyjska jagnięcina po polsku
Goście: Dan Newman, farmer, Marek Schejbal, Brytyjsko Polska Izba Handlowa

Odcinek 115
Odcinek 115
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Ryby na talerzu Kopernika
Goście: Robert Szaj, prezes Fundacji „Nicolaus Copernicus”