Jeśli kuchnia to

Przepisy

Odcinek 174
Odcinek 174
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Mięsne przysmaki z… warzyw!
Goście: Łukasz Gębka Farma Świętokrzyska

Odcinek 172
Odcinek 172
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Opolskie potrawy wigilijne
Goście: Arkadiusz Wiśniewski Prezydent Miasta Opola, Włodzimierz Kapeluszny kapitan, Wiesława Broniewska bosman, Krystyna Richter przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich Krośnica, , Tomasz Gogolok zastępca szefa kuchni

Odcinek 171
Odcinek 171
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Grójeckie jabłka
Goście: Hubert Woźniak Rajpol

Odcinek 170
Odcinek 170
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Tatarskie pierogi
Goście: Maria Radecka

Odcinek 169
Odcinek 169
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia łemkowska nad Odrą
Goście: Anna Oleśniewicz, Bernard Langner Dyrektor Centrum Kultury w Rudnej,  Łemkowski Zespół Folklorystyczny „Roztoka”

Odcinek 168
Odcinek 168
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Schabowy z kamienia
Goście: Marcin Cieślik i Antoś Cieślik

Odcinek 167
Odcinek 167
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Zatorskie karpie
Goście: Jerzy Wojciech Adamek oraz pracownicy Rybackiego Zakładu Doświadczalnego w Zatorze IRŚ Olsztyn

Odcinek 166
Odcinek 166
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Podlaski posiłek oracza
Goście: Jerzy Leszczyński – Marszałek Województwa Podlaskiego, Zenon Wiśniewski

Odcinek 165
Odcinek 165
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Róże i pomidory
Goście: Agnieszka Michalska, Sławomir Ankiewicz  

Odcinek 164
Odcinek 164
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia sokiem płynąca
Goście: Grażyna Wiatr z Kałęczewa

Odcinek 163
Odcinek 163
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Warszawska kuchnia wiślana
Goście: Andrzej Stański, Fundacja Szerokie Wody

Odcienk 162
Odcienk 162
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Gotowanie nas kukurydzianym polu
Goście: Tadeusz Podgórski, FPH Dora

Odcinek 161
Odcinek 161
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Potrawy z ziemniaków i mleka
Goście: Tamara Leszczyńska – sołtys wsi Soce, Zofia Kiryluk

Odcinek 160
Odcinek 160
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Gotowanie w krainie młodości

Odcinek 159
Odcinek 159
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Brytyjska jagnięcina z pieca i grilla
Goście: Katie Hemmings –gospodyni domowa z High Wycombe, Damian Greczycho – szef kuchni, Marek Schejbal – BPCC Brytyjsko Polska Izba Handlowa