Odcinek 20
Temat odcinka: Na połów stynki
Goście: Arkadiusz Piasecki, Paweł Petrusewicz, Piotr Jakubowski –burmistrz miasta Mikołajki
Odcinek 19
Temat odcinka: Kuchnia drwala
Goście: Jan, Adam, Jacek, Marian, Andrzej i Stanisław Rozentalscy oraz ich krewni
Odcinek 18
Temat odcinka: Steki z polskiej wołowiny
Goście: Grzegorz Cielecki, Marek Ściślak – dyrektor ZPM „Biernacki”, Maciej Walnik
Odcinek 17
Temat odcinka: Kuchnia wielkopolska – kefir
Goście: Maria Czwojdrak – prezes ŚSM „JANA”, Jacek Chudziński – Dyrektor ds. Produkcji ŚSM „JANA”, Jacek Piotrowski – Dyrektor Muzeum Ziemi Średzkiej
Odcinek 16
Temat odcinka: Kabanosy- kuchnia śląska
Goście: Teresa Jarzyńska, Zygmunt Potempa, Szymon Bestydziński – dyrektor ZM „Madej&Wróbel”
Odcinek 13
Temat odcinka: Warzywa ekologiczne – BIO
Goście: Eugeniusz Budziński, Ewa Sieczkowska
Odcinek 11
Temat odcinka: Wołowina
Goście: dr hab. Jolanta Oprządek – Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN, Agnieszka Prochal – hodowca, Piotr Rydel – hodowca
Odcinek 12
Temat: Kuchnia myśliwska
Goście: Józef Dobrzeniecki, Krystyna Śmiechowska, Marian Przybyłowski
Odcinek 10
Temat odcinka: Karp
Goście: Sebastian Grabowski, Maciek Grabowski
Odcinek 9
Tytuł odcinka: Kaczka i powidła
Gość: Wiesław Mergalski i Małgorzata Łada
Odcinek 8
Tytuł odcinka: Wieprzowina
Gość: Kazimierz Bielski, Barbara i Ireneusz Kamińscy
Odcinek 7
Tytuł odcinka: Pieczywo
Gość: Alicja i Franciszek Siteń, Bożena i Mariusz Sekulscy
Odcinek 6
Tytuł odcinka: Ryby morskie
Gość: Tadeusz Muża, Dariusz Parasiński, Sławomir Markiewicz, prof. Krzysztof Skóra
Odcinek 5
Tytuł odcinka: Pstrąg
Gość: Barbara i Jan Lech Ossowscy
Odcinek 4
Tytuł odcinka: Ziemniaki i ser dojrzewający
Gość: Dorota Siemionowa