Odcinek 144
Temat odcinka: Wspomnienie lata
Goście: Małgorzata Synowiec
Odcinek 143
Temat odcinka: Polskie ryby w polskim winie
Goście: Wiesław Janasiński
Odcinek 142
Temat odcinka: Orzechy i wiklina
Goście: Teresa Maciejak
Odcinek 141
Temat odcinka: Gęś i piwo kozicowe
Goście: Elżbieta Żebrowska
Odcinek 140
Temat odcinka: Na kaczkę do Paryża
Goście: Anna Oliszewska oraz Jowan i Nastia Szczypek, Amelia Borowiec, Mateusz Kornatowski
Odcinek 139
Temat odcinka: Kozie sery w Ogrodzieńcu
Goście: Oliwia Bernady oraz Grupa Jurajska GOPR
Odcinek 138
Temat odcinka: Czulent i ciulim
Goście: Gabriela Kucaj, Paweł Olczyk oraz Kacperek Kaczmarczyk
Odcinek 137
Temat odcinka: Kuchnia wiślańsko cieszyńska
Goście: Helena Legierska, Jan Legierski, Aniela Pinkas, Maria Pietruszka, Dawid i Mateusz Pietruszka oraz Lena i Gabrysia
Odcinek 136
Temat odcinka: Perliczka na trzy sposoby
Goście: Elżbieta Kobus
Odcinek 135
Temat odcinka: Dziczyzna w Puszczy Bolimowskiej
Goście: Dariusz Łuczak, Olena Łuczak
Odcinek 134
Temat odcinka: W Wiśle na talerzu
Goście: Barbara Kędzior, Bogdan Pilch, Piotr Żyła, Leszek Pilch oraz Lena i Gabrysia
Odcinek 133
Temat odcinka: Kuchnia łowicka w Bednarach
Goście: Marcin Szczepanik, Zbigniew Szczepanik. Małgorzata Tybuś, Michał Tybuś,
Odcinek 132
Temat odcinka: Ryby z augustowskich jezior
Goście: Jerzy Leszczyński, Marszałek Województwa Podlaskiego
Odcinek 131
Temat odcinka: Kuchnia białostocka
Goście: Tadeusz Truskolaski, Prezydent Białegostoku, Halina Muszyńska szefowa kuchni
Odcinek 130
Temat odcinka: Niezwykły czosnek niedźwiedzi
Goście: Jarosław Skorulski, Stowarzyszenie Nasze Zatonie, Małgorzata Torenc Stowarzyszenie Nasze Zatonie