Odcinek 159
Temat odcinka: Brytyjska jagnięcina z pieca i grilla
Goście: Katie Hemmings –gospodyni domowa z High Wycombe, Damian Greczycho – szef kuchni, Marek Schejbal – BPCC Brytyjsko Polska Izba Handlowa
Odcinek 158
Temat odcinka: Prosto i elegancko w Mortęgach
Goście: Jan Szynaka, właściciel Pałacu w Mortęgach Hotel & Spa
Odcinek 157
Temat odcinka: Smaki zaklęte w nalewki
Goście: Zbigniew Sierszuła
Odcinek 156
Temat odcinka: Steki w kowbojskim stylu
Goście: Darek Maląg, Maciej Rybiałek Festiwal Smaków Liczyrzepy, Kamila Cyganek – Zastępca Burmistrza, Jerzy Pokój
Odcinek 155
Temat odcinka: Królik lekki i smaczny
Goście: Darek Maląg, Jacek Musiał
Odcinek 154
Temat odcinka: W czarnej kuchni
Goście: Krzysztof Worobiec
Odcinek 153
Temat odcinka: Mazurskie pasztety
Goście: Darek Struciński, szef kuchni
Odcinek 150
Temat odcinka: W kaszubskim garnku
Goście: Karol Necel
Odcinek 152
Temat odcinka: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe
Goście: Jan Wieła,
Odcinek 151
Temat odcinka: Pochodzenie ma znaczenie
Goście: Maria Hirowska
Odcinek 149
Temat odcinka: Zimą nad morzem
Odcinek 148
Temat odcinka: Kuchnia warmińsko mazurska
Goście: Gustaw Marek Brzezin, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Giancarlo Polito, szef kuchni z Umbrii
Odcinek 147
Temat odcinka: Wigilijne tradycje
Goście: dr Justyna Górska, Muzeum Wsi Radomskiej, Zespół Ludowy „Sobótka” z Czarnolasu: Maria Adamczyk, Stanisława Baran, Anna Kuc, Teresa Jasińska, Lucyna Wolszczak, Edward Baran, Jan Kuc, Tadeusz Jasiński, Krzysztof Maślanek, Michał Maślanek
Odcinek 146
Temat odcinka: Indyk na polskim stole
Odcinek 145
Temat odcinka: Smaki Suwalszczyzny