
Odcinek 175
Temat odcinka: Włoszczyzna na polskim stole
Goście: Jarosław Dumanowski Profesor Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, Bartek Witkowski szef kuchni

Odcinek 174
Temat odcinka: Mięsne przysmaki z… warzyw!
Goście: Łukasz Gębka Farma Świętokrzyska

Odcinek 172
Temat odcinka: Opolskie potrawy wigilijne
Goście: Arkadiusz Wiśniewski Prezydent Miasta Opola, Włodzimierz Kapeluszny kapitan, Wiesława Broniewska bosman, Krystyna Richter przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich Krośnica, , Tomasz Gogolok zastępca szefa kuchni

Odcinek 171
Temat odcinka: Grójeckie jabłka
Goście: Hubert Woźniak Rajpol

Odcinek 170
Temat odcinka: Tatarskie pierogi
Goście: Maria Radecka

Odcinek 169
Temat odcinka: Kuchnia łemkowska nad Odrą
Goście: Anna Oleśniewicz, Bernard Langner Dyrektor Centrum Kultury w Rudnej, Łemkowski Zespół Folklorystyczny „Roztoka”

Odcinek 168
Temat odcinka: Schabowy z kamienia
Goście: Marcin Cieślik i Antoś Cieślik

Odcinek 167
Temat odcinka: Zatorskie karpie
Goście: Jerzy Wojciech Adamek oraz pracownicy Rybackiego Zakładu Doświadczalnego w Zatorze IRŚ Olsztyn

Odcinek 166
Temat odcinka: Podlaski posiłek oracza
Goście: Jerzy Leszczyński – Marszałek Województwa Podlaskiego, Zenon Wiśniewski

Odcinek 165
Temat odcinka: Róże i pomidory
Goście: Agnieszka Michalska, Sławomir Ankiewicz

Odcinek 164
Temat odcinka: Kuchnia sokiem płynąca
Goście: Grażyna Wiatr z Kałęczewa

Odcinek 163
Temat odcinka: Warszawska kuchnia wiślana
Goście: Andrzej Stański, Fundacja Szerokie Wody

Odcienk 162
Temat odcinka: Gotowanie nas kukurydzianym polu
Goście: Tadeusz Podgórski, FPH Dora

Odcinek 161
Temat odcinka: Potrawy z ziemniaków i mleka
Goście: Tamara Leszczyńska – sołtys wsi Soce, Zofia Kiryluk

Odcinek 160
Temat odcinka: Gotowanie w krainie młodości