![Odcinek 69](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot222-2.png)
Odcinek 69
Temat odcinka: Kuchnia płynąca winem
Goście: Ludwik Lewin, Nicolas Jean Brehon
![Odcinek 68](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot189-2.png)
Odcinek 68
Temat odcinka: Kulinarne wspomnienia dzieciństwa w PGR
Goście: Adam Bochno – sołtys Szczuplin, Monika Fabiszewska (placki cukinia) Krystyna Bochno (tarta), Katarzyna Gross (surówka, barszcz), Anna Szleszyńska (sałatka warzywna), Maria Węgrzynowska (ciasto rabarbar), Dorota Pilanc, Sylwia Daszkiewicz (kotlety z cukinii), Dyrektor Andrzej Bober – Agencja Nieruchomości Rolnych OT w Olsztynie, Gł. Specjalista Zdzisław Szymocha – Agencja Nieruchomości Rolnych OT w Olsztynie, Tomasz Węgrzynowski – Stowarzyszenie Instytut EKOPRUSSIA oraz mieszkańcy Szczuplin
![Odcinek 67](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot224-2.png)
Odcinek 67
Temat odcinka: Ser, wino i coś jeszcze…
Gość: Barbara Płochocka
![Odcinek 66](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot225-1.png)
Odcinek 66
Temat odcinka: Sandomierz pachnący serem
Goście: o.Tytus Piłat OP, dr Ewa Kondek I zastępca Burmistrza
![odcinek 65](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot226-1.png)
odcinek 65
Temat odcinka: Zdrowa, polska wieprzowina
Goście: prof. Agnieszka Wierzbicka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW; Wiktor Szmulewicz, Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych oraz Bartek Lipka, Gosia Pawłowska, Piotrek Szymczak z grupy crossfit
![Odcinek 64](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot227-1.png)
Odcinek 64
Temat odcinka: Różne smaki wieprzowiny z grilla
Goście: Tadeusz Blicharski, Polski Związek Producentów i Hodowców Trzody Chlewnej „POLSUS”; Wiktor Szmulewicz, Prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych
![Odcinek 63](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot228-1.png)
Odcinek 63
Temat odcinka: Francuskie inspiracje
Goście: Władysław Chojecki, Anna Czerwińska – Walczak, Muzeum w Nieborowie i Arkadii
![Odcinek 62](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot229-1.png)
Odcinek 62
Temat odcinka: Ogórkowa kuchnia
Goście: Stanisław Wachowiak
![Odcinek 61](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot230-1.png)
Odcinek 61
Temat odcinka: Wiosenne grillowanie
Goście: Kacper i Wojciech Świerblewscy
![Odcinek 60](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot231-1.png)
Odcinek 60
Temat odcinka: Różne smaki barszczu
Goście: Przemek Karbowski z rodziną
![Odcinek 59](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot232-1.png)
Odcinek 59
Temat odcinka: Kuchnia na przedwiośniu
Goście: Tomasz Węgrzynowski – leśnik, Jan Rozentalski
![Odcinek 58](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot233-1.png)
Odcinek 58
Temat odcinka: Kuchnia warszawska.
Gość: Hanna Szymanderska – autorka książek kulinarnych.
![Odcinek 57](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot234-1.png)
Odcinek 57
Temat odcinka: Ognista kuchnia.
Gość: Leszek Proskura – wójt gminy Siennica Różana.
![Odcinek 56](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot235-1.png)
Odcinek 56
Temat odcinka: Gotowanie na lodzie.
Goście: Jarosław Pająkowski – Zespół Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego oraz członkowie i sympatycy Towarzystwa Przyjaciół Dolnej Wisły.
![Odcinek 55](https://karolokrasa.pl/wp-content/uploads/Screenshot236-1.png)
Odcinek 55
Temat odcinka: W stołówce na Pradze.
Goście: Aleksandra Kupczyk oraz Paweł, Paweł, Bartosz i …