
Odcinek 251
Temat odcinka: Smak lawendy
Goście: Dariusz Struciński

Odcinek 250
Temat odcinka: Z żuławskiego mleka

Odcinek 249
Temat odcinka: Niezwykłe kluski z serem

Odcinek 248
Temat odcinka: Kwiaty czarnego bzu

Odcinek 247
Temat odcinka: Smak pędów sosny
Goście: Zbigniew Sierszuła

Odcinek 246
Temat odcinka: Potrawy z młodej kapusty

Odcinek 245
Temat odcinka: Czas na szparagi
Goście: Maciej Nowicki, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Miłosz Knop -plantator szparagów

Odcinek 244
Temat odcinka: Mielony na szpadzie

Odcinek 243
Temat odcinka: Żeberka na trzy sposoby

Odcinek 242
Temat odcinka: Imbir nad Wisłą

Odcinek 241
Temat odcinka: Kuchnia dla morsa
Goście: Karol Urbanowicz

Odcinek 240
Temat odcinka: Ziemniaki, kapusta, kasza
Goście: Anna Olejarz, Joanna Kornak oraz Zespół Piątkowy Stok

Odcinek 239
Temat odcinka: Z wojskowej menażki
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu

Odcinek 238
Temat odcinka: Kuchnia nad Drwęcą
Goście: Witold Karbowski

Odcinek 237
Temat odcinka: W garnku piwowara
Goście: Artur Wasielewski, piwowar