Odcinek 188
Temat odcinka: W neolitycznym garnku
Goście: Grzegorz Kończyk Muzeum Archeologiczne i Rezerwat „Krzemionki”
Odcinek 191
Temat odcinka: Bio warzywa na stół
Goście: Łukasz Gębka Farma Świętokrzyska
Odcinek 187
Temat odcinka: Morskie grillowanie
Odcinek 190
Temat odcinka: Jak jeść by dłużej żyć
Goście: Prof. dr hab. Mirosław Jarosz, Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia
Odcinek 186
Temat odcinka: Potrawy z podlaskich miodów
Goście: Jerzy Leszczyński –Marszałek Województwa Podlaskiego, Stefan Krajewski – Członek Zarządu Województwa Podlaskiego
Odcinek 185
Temat odcinka: Gotowanie pod żąglami
Goście: ks. Jerzy Limanówka PALLOTYŃSKA FUNDACJA MISYJNA SALVATTI.PL
kpt ż.w. Ireneusz Lewandowski Komendant Daru Młodzieży, Ryszard Starzyk Ship-Service Grupa Orlen, Marek Szczęśniak szef kuchni „Dar Młodzieży, Wacław Richter piekarz, uczestnicy Rejsu Niepodległości: Sebastian Piotrowski, Wiktoria Krolewicz, Aleksander Kuś, Michał Seremet, Michał Wanot, Marcin Krajewski, Wojtek Piotrowski
Odcinek 184
Temat odcinka: Na huculskim szlaku
Goście: Stanisław Ciuba, Dyrektor Stadniny Koni Huculskich Gładyszów w Regietowie
Odcinek 183
Temat odcinka: Kuchnia rowerowa
Goście:
Odcinek 182
Temat odcinka: Świeże ryby z Bałtyku
Goście: Karol Urbanowicz
Odcinek 181
Temat odcinka: Ryby w marynatach
Goście: Lidia Gołyńska
Odcinek 180
Temat odcinka: Tradycyjny kurczak na nowo
Goście: dr inż. Kamil Szaciło SuperDrob
Odcinek 179
Temat odcinka: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni
Goście: Zbigniew Przygodzki Zabytkowa Huta Żelaza w Chlewiskach
Oddział Narodowego Muzeum Techniki w Warszawie, Aldona Stachowicz Dyrektor ds. handlowych Z.M. SKIBA S.A.
Odcinek 178
Temat odcinka: Bezglutenowa kuchnia
Goście: Małgorzata Żródlak i Paulina Sabak-Huzior Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, Paweł Waligórski INDROL
Odcinek 177
Temat odcinka: Jajka na Wielkanoc
Goście: Zdzisław Brzykcy
Odcinek 176
Temat odcinka: Zielona kuchnia
Goście: Renata, Piotr, Małgorzata oraz Grzegorz Wychowałek F.H. Nowalijka