
Odcinek 281
Temat odcinka: Pomorska jagnięcina
Goście: Dawid Gonciarz, Muzeum Kultury Ludowej Pomorza w Swołowie

Odcinek 280
Temat odcinka: Smak mięsa z kością
Goście: Darek Struciński

Odcinek 279
Temat odcinka: Ryby na wiosennym grillu
Goście:

Odcinek 277
Temat odcinka: Wszystko o tatarze
Goście:

Odcinek 278
Temat odcinka: Ryby na przednówku
Goście:

Odcinek 276
Temat odcinka: Na polskim transatlantyku
Goście: Łukasz Podlaszewski, Muzeum Emigracji w Gdyni

Odcinek 275
Temat odcinka: Ciasta z ognia
Goście:

Odcinek 274
Temat odcinka: Golonka inaczej
Goście:

Odcinek 273
Temat odcinka: Elegancja na Batorym
Goście: Agnieszka Drączkowska, Muzeum Miasta Gdyni

Odcinek 272
Temat odcinka: Inne gołąbki
Goście:

Odcinek 271
Temat odcinka: Staropolski post
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu

Odcinek 270
Temat odcinka: Smak wędzonej śliwki
Goście: Irena Szewczyk

Odcinek 269
Temat odcinka: Fasole zamiast ziemniaka
Goście:

Odcinek 268
Temat odcinka: Domowe musztardy
Goście:

Odcinek 267
Temat odcinka: Kiszonki zdrowe i smaczne
Goście: