Odcinek 206
Temat odcinka: Pieczarki na trzy sposoby
Goście: Rafał Piórko, RAWONA
Odcinek 205
Temat odcinka: Sosy ze świeżych ziół
Goście: Patrycja Gadomska
Odcinek 204
Temat odcinka: Banany zamiast ziemniaków
Goście: Ana Valeria Hidalgo
Odcinek 203
Temat odcinka: Kaczka nie tylko z jabłkami
Goście: Dariusz Struciński, szef kuchni, Marek Aksamski, hodowca
Odcinek 202
Temat odcinka: Zimowe grzybobranie
Goście: Filip Malinowski, znawca dzikich roślin jadalnych i grzybów
Odcinek 201
Temat odcinka: Mniej cukru więcej zdrowia
Goście: Prof. dr hab. Mirosław Jarosz, Instytut Żywności i Żywienia
Odcinek 200
Temat odcinka: Wigilijne ryby w nowej odsłonie
Goście: Adam Filipczuk
Odcinek 199
Temat odcinka: Mięczaki na polskim stole
Odcinek 198
Temat odcinka: Gęś jak malowana
Goście: Dorota Koczanowicz, doktor nauk o sztuce
Odcinek 197
Temat odcinka: Potrawy pięknie zalane
Goście: Michał Stefanowski, Karol Sokół
Odcinek 195
Temat odcinka: Tajemnice domowej kiełbasy
Goście: Zdzisław Kaczmarczyk
Odcinek 192
Temat odcinka: Chwasty na talerzu
Goście: Filip Malinowski
Odcinek 194
Temat odcinka: Obiad w jednym termosie
Odcinek 193
Temat odcinka: Na szafranowym polu
Goście: Krzysztof Marcinkiewicz
Odcinek 189
Temat odcinka: Przy wspólnym stole
Goście: Tomasz Węgrzynowski Wójt Gminy Rybno, Robert Szaj Fundacja „Nicolaus Copernicus”