Odcinek 212
Temat odcinka: Ekologiczne nowalijki
Goście: Łukasz Gębka
Odcinek 211
Temat odcinka: Na kiszkę do Supraśla
Goście: Maria Łukaszewicz, Ryszard Piwowarczyk
Odcinek 210
Temat odcinka: Schabowy z kością na grill
Goście: Małgorzata Borkowska
Odcinek 209
Temat odcinka: Czas na jajka
Goście: Katarzyna Suflida, GPR Suflidowo
Odcinek 208
Temat odcinka: Sery z Żuław
Goście: Jacek Opitz, historyk, Adam Nitecki, szef kuchni
Odcinek 207
Temat odcinka: Ślady holenderskie na polskim stole
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Odcinek 206
Temat odcinka: Pieczarki na trzy sposoby
Goście: Rafał Piórko, RAWONA
Odcinek 205
Temat odcinka: Sosy ze świeżych ziół
Goście: Patrycja Gadomska
Odcinek 204
Temat odcinka: Banany zamiast ziemniaków
Goście: Ana Valeria Hidalgo
Odcinek 203
Temat odcinka: Kaczka nie tylko z jabłkami
Goście: Dariusz Struciński, szef kuchni, Marek Aksamski, hodowca
Odcinek 202
Temat odcinka: Zimowe grzybobranie
Goście: Filip Malinowski, znawca dzikich roślin jadalnych i grzybów
Odcinek 201
Temat odcinka: Mniej cukru więcej zdrowia
Goście: Prof. dr hab. Mirosław Jarosz, Instytut Żywności i Żywienia
Odcinek 200
Temat odcinka: Wigilijne ryby w nowej odsłonie
Goście: Adam Filipczuk
Odcinek 199
Temat odcinka: Mięczaki na polskim stole
Odcinek 198
Temat odcinka: Gęś jak malowana
Goście: Dorota Koczanowicz, doktor nauk o sztuce