Odcinek 243
Temat odcinka: Żeberka na trzy sposoby
Odcinek 242
Temat odcinka: Imbir nad Wisłą
Odcinek 241
Temat odcinka: Kuchnia dla morsa
Goście: Karol Urbanowicz
Odcinek 240
Temat odcinka: Ziemniaki, kapusta, kasza
Goście: Anna Olejarz, Joanna Kornak oraz Zespół Piątkowy Stok
Odcinek 239
Temat odcinka: Z wojskowej menażki
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Odcinek 238
Temat odcinka: Kuchnia nad Drwęcą
Goście: Witold Karbowski
Odcinek 237
Temat odcinka: W garnku piwowara
Goście: Artur Wasielewski, piwowar
Odcinek 236
Temat odcinka: Zapomniane potrawy wigilijne
Goście: Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Odcinek 235
Temat odcinka: Smak suszonych owoców
Goście: Jarosław Pająkowski, Zespół Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego
Odcinek 234
Temat odcinka: Największe kartacze
Goście: Elżbieta Mieczkowska
Odcinek 233
Temat odcinka: Ryby nad Bugiem
Odcinek 232
Temat odcinka: Kaszubskie żytnie pieczywo
Goście: Jan Domaszk
Odcinek 231
Temat odcinka: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny
Goście: Darek Wolski
Odcinek 230
Temat odcinka: Gotowanie na grzybobraniu
Goście: Sławomir Piątkowski, Nadleśniczy
Odcinek 229
Temat odcinka: Pstrągi ze źródlanej wody
Goście: Anna Skowrońska