Jeśli kuchnia to

Przepisy

Odcinek 181
Odcinek 181
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Ryby w marynatach
Goście: Lidia Gołyńska

Odcinek 180
Odcinek 180
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Tradycyjny kurczak na nowo
Goście: dr inż. Kamil Szaciło SuperDrob

Odcinek 179
Odcinek 179
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni
Goście: Zbigniew Przygodzki Zabytkowa Huta Żelaza w Chlewiskach
Oddział Narodowego Muzeum Techniki w Warszawie, Aldona Stachowicz Dyrektor ds. handlowych Z.M. SKIBA S.A.

Odcinek 178
Odcinek 178
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Bezglutenowa kuchnia
Goście: Małgorzata Żródlak i Paulina Sabak-Huzior Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, Paweł Waligórski INDROL

Odcinek 177
Odcinek 177
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Jajka na Wielkanoc
Goście: Zdzisław Brzykcy

Odcinek 176
Odcinek 176
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Zielona kuchnia
Goście: Renata, Piotr, Małgorzata oraz Grzegorz Wychowałek F.H. Nowalijka

Odcinek 175
Odcinek 175
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Włoszczyzna na polskim stole
Goście: Jarosław Dumanowski Profesor Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, Bartek Witkowski szef kuchni

Odcinek 174
Odcinek 174
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Mięsne przysmaki z… warzyw!
Goście: Łukasz Gębka Farma Świętokrzyska

Odcinek 172
Odcinek 172
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Opolskie potrawy wigilijne
Goście: Arkadiusz Wiśniewski Prezydent Miasta Opola, Włodzimierz Kapeluszny kapitan, Wiesława Broniewska bosman, Krystyna Richter przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich Krośnica, , Tomasz Gogolok zastępca szefa kuchni

Odcinek 171
Odcinek 171
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Grójeckie jabłka
Goście: Hubert Woźniak Rajpol

Odcinek 170
Odcinek 170
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Tatarskie pierogi
Goście: Maria Radecka

Odcinek 169
Odcinek 169
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Kuchnia łemkowska nad Odrą
Goście: Anna Oleśniewicz, Bernard Langner Dyrektor Centrum Kultury w Rudnej,  Łemkowski Zespół Folklorystyczny „Roztoka”

Odcinek 168
Odcinek 168
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Schabowy z kamienia
Goście: Marcin Cieślik i Antoś Cieślik

Odcinek 167
Odcinek 167
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Zatorskie karpie
Goście: Jerzy Wojciech Adamek oraz pracownicy Rybackiego Zakładu Doświadczalnego w Zatorze IRŚ Olsztyn

Odcinek 166
Odcinek 166
Okrasa Łamie Przepisy

Temat odcinka: Podlaski posiłek oracza
Goście: Jerzy Leszczyński – Marszałek Województwa Podlaskiego, Zenon Wiśniewski