Odcinek 181
Temat odcinka: Ryby w marynatach
Goście: Lidia Gołyńska
Odcinek 180
Temat odcinka: Tradycyjny kurczak na nowo
Goście: dr inż. Kamil Szaciło SuperDrob
Odcinek 179
Temat odcinka: Hutnicza rewolucja w polskiej kuchni
Goście: Zbigniew Przygodzki Zabytkowa Huta Żelaza w Chlewiskach
Oddział Narodowego Muzeum Techniki w Warszawie, Aldona Stachowicz Dyrektor ds. handlowych Z.M. SKIBA S.A.
Odcinek 178
Temat odcinka: Bezglutenowa kuchnia
Goście: Małgorzata Żródlak i Paulina Sabak-Huzior Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, Paweł Waligórski INDROL
Odcinek 177
Temat odcinka: Jajka na Wielkanoc
Goście: Zdzisław Brzykcy
Odcinek 176
Temat odcinka: Zielona kuchnia
Goście: Renata, Piotr, Małgorzata oraz Grzegorz Wychowałek F.H. Nowalijka
Odcinek 175
Temat odcinka: Włoszczyzna na polskim stole
Goście: Jarosław Dumanowski Profesor Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, Bartek Witkowski szef kuchni
Odcinek 174
Temat odcinka: Mięsne przysmaki z… warzyw!
Goście: Łukasz Gębka Farma Świętokrzyska
Odcinek 172
Temat odcinka: Opolskie potrawy wigilijne
Goście: Arkadiusz Wiśniewski Prezydent Miasta Opola, Włodzimierz Kapeluszny kapitan, Wiesława Broniewska bosman, Krystyna Richter przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich Krośnica, , Tomasz Gogolok zastępca szefa kuchni
Odcinek 171
Temat odcinka: Grójeckie jabłka
Goście: Hubert Woźniak Rajpol
Odcinek 170
Temat odcinka: Tatarskie pierogi
Goście: Maria Radecka
Odcinek 169
Temat odcinka: Kuchnia łemkowska nad Odrą
Goście: Anna Oleśniewicz, Bernard Langner Dyrektor Centrum Kultury w Rudnej, Łemkowski Zespół Folklorystyczny „Roztoka”
Odcinek 168
Temat odcinka: Schabowy z kamienia
Goście: Marcin Cieślik i Antoś Cieślik
Odcinek 167
Temat odcinka: Zatorskie karpie
Goście: Jerzy Wojciech Adamek oraz pracownicy Rybackiego Zakładu Doświadczalnego w Zatorze IRŚ Olsztyn
Odcinek 166
Temat odcinka: Podlaski posiłek oracza
Goście: Jerzy Leszczyński – Marszałek Województwa Podlaskiego, Zenon Wiśniewski