Odcinek 165
Temat odcinka: Róże i pomidory
Goście: Agnieszka Michalska, Sławomir Ankiewicz
Odcinek 164
Temat odcinka: Kuchnia sokiem płynąca
Goście: Grażyna Wiatr z Kałęczewa
Odcinek 163
Temat odcinka: Warszawska kuchnia wiślana
Goście: Andrzej Stański, Fundacja Szerokie Wody
Odcienk 162
Temat odcinka: Gotowanie nas kukurydzianym polu
Goście: Tadeusz Podgórski, FPH Dora
Odcinek 161
Temat odcinka: Potrawy z ziemniaków i mleka
Goście: Tamara Leszczyńska – sołtys wsi Soce, Zofia Kiryluk
Odcinek 160
Temat odcinka: Gotowanie w krainie młodości
Odcinek 159
Temat odcinka: Brytyjska jagnięcina z pieca i grilla
Goście: Katie Hemmings –gospodyni domowa z High Wycombe, Damian Greczycho – szef kuchni, Marek Schejbal – BPCC Brytyjsko Polska Izba Handlowa
Odcinek 158
Temat odcinka: Prosto i elegancko w Mortęgach
Goście: Jan Szynaka, właściciel Pałacu w Mortęgach Hotel & Spa
Odcinek 157
Temat odcinka: Smaki zaklęte w nalewki
Goście: Zbigniew Sierszuła
Odcinek 156
Temat odcinka: Steki w kowbojskim stylu
Goście: Darek Maląg, Maciej Rybiałek Festiwal Smaków Liczyrzepy, Kamila Cyganek – Zastępca Burmistrza, Jerzy Pokój
Odcinek 155
Temat odcinka: Królik lekki i smaczny
Goście: Darek Maląg, Jacek Musiał
Odcinek 154
Temat odcinka: W czarnej kuchni
Goście: Krzysztof Worobiec
Odcinek 153
Temat odcinka: Mazurskie pasztety
Goście: Darek Struciński, szef kuchni
Odcinek 150
Temat odcinka: W kaszubskim garnku
Goście: Karol Necel
Odcinek 152
Temat odcinka: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe
Goście: Jan Wieła,