Gotujcie je z odrobina cukru, dzięki czemu będą miały mniej goryczki w sobie. Nie dajcie się zwieść plotkom i obierajcie zarówno białe jak i zielone. Zdrewniałe włókna otaczające pęd szparagów są twarde i nie odpuszczają jak były minister sprawiedliwości. Moje ulubione to te z sosem holenderskim, ale koniecznie doprawionym sparzonymi i posiekanymi orzechami włoskimi. Nie gardzę też pieczonymi na grillu i polanymi sosem tzatziki. Obłędu dostaję jak spocznie na nich delikatny kawałek halibuta zamarynowany w limonce.
Zobacz także
Zimne okłady dla pasztetu
Aby wyciągnąć ciepły pasztet (lub ciasto) z blaszki, należy obłożyć
Więcej
Wywar rybny
Pamiętajmy o tym, by wywar rybny robić z resztek ryb
Więcej
Ubijanie piany
Jeśli chcemy spulchnić potrawę pianą z białek, to nie
Więcej
Szparagi
Gotujcie je z odrobina cukru, dzięki czemu będą miały
Więcej