Odcinek 102
Temat odcinka: Tanie i proste gotowanie
Odcinek 101
Temat odcinka: Ryby z milickich stawów
Goście: Emilia Szczęsna, Stawy Milickie SA
Odcinek 100
Temat odcinka: Pieczone kurczęta na nowo
Goście: Zofia Leszczyńska-Niziołek, Karol Niziołek oraz Ewa Olszewska, Zakład Drobiarski Wipasz SA w Mławie
Odcinek 99
Temat odcinka: Na kaczkę do Grudziądza
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu oraz Marek Sikora, Wiceprezydent Grudziądza
Odcinek 98
Temat odcinka: Kuchnia Borów Tucholskich
Goście: Mirek Knakowski
Odcinek 97
Temat odcinka: Na klopsy do Iławy
Goście: Goście: Darek Paczkowski, Jacek Szczepański
Odcinek 96
Temat odcinka: Kuchnia pachnąca ziołami
Goście: Anna Dąbrowska Origanum
Odcinek 95
Temat odcinka:Nóżki drobiowe w kwiatach
Odcinek 94
Temat odcinka:Wieprzowa uczta
Goście: Leszek Kawecki
Odcinek 93
Temat odcinka:Grillowanie na trzy sposoby
Odcinek 92
Temat odcinka:Pieprzno i szafranno
Gość: dr Justyna Górska-Streicher, Muzeum Wsi Radomskiej
Odcinek 84
Temat odcinka: Na ryby do Rybna
Goście: Zbigniew Pachołek, prezes PZW Koło w Rybnie
Odcinek 91
Temat odcinka:Skarb mazurskich jezior
Gość: Mariusz Jackowski
Odcinek 90
Temat odcinka: Niezwykłe dania z ryb
Gość: Grzegorz Labuda
Odcinek 89
Temat odcinka: Za króla Sasa łyżką kiełbasa