Odcinek 134
Temat odcinka: W Wiśle na talerzu
Goście: Barbara Kędzior, Bogdan Pilch, Piotr Żyła, Leszek Pilch oraz Lena i Gabrysia
Odcinek 133
Temat odcinka: Kuchnia łowicka w Bednarach
Goście: Marcin Szczepanik, Zbigniew Szczepanik. Małgorzata Tybuś, Michał Tybuś,
Odcinek 132
Temat odcinka: Ryby z augustowskich jezior
Goście: Jerzy Leszczyński, Marszałek Województwa Podlaskiego
Odcinek 131
Temat odcinka: Kuchnia białostocka
Goście: Tadeusz Truskolaski, Prezydent Białegostoku, Halina Muszyńska szefowa kuchni
Odcinek 130
Temat odcinka: Niezwykły czosnek niedźwiedzi
Goście: Jarosław Skorulski, Stowarzyszenie Nasze Zatonie, Małgorzata Torenc Stowarzyszenie Nasze Zatonie
Odcinek 129
Temat odcinka: Wiosenny polski obiad
Odcinek 128
Temat odcinka: Wiosenny śledź z Zalewu
Goście: Paweł Kozioł oraz rybacy z Lokalnej Grupy Rybackiej „Zalew Wiślany”
Odcinek 127
Temat odcinka: Trzy mięsa na grill
Goście: członkowie Sekcji Turystki Konnej Elbląskiego Klastra Turystycznego
Odcinek 126
Temat odcinka: Uśmiech do sera
Goście: Barbara Adamczyk, Janusz Adamczyk
Odcinek 125
Temat odcinka: Po grecku, po bretońsku
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Odcinek 124
Temat odcinka: Pełna misa w pełnej chacie
Odcinek 123
Temat odcinka: Dawne ziarna na talerzu
Goście: Mieczysław Babalski
Odcinek 122
Temat odcinka: W krzyżackiej kuchni
Goście: prof. Jarosław Dumanowski, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Aleksander Żmuda Trzebiatowski, Fundacja „Zamek Dybów i Gród Nieszawa” oraz członkowie Grupy „Kuchenne Rekonstrukcje” z Wydziału Nauk Historycznych UMK w Toruniu
Odcinek 121
Temat odcinka: Potrawy pięknie podane
Goście: Rafał Bernatowicz, Agata Engel-Bernatowicz, Iga i Pola Bernatowicz, Adam Kraska, Oliwia Kot
Odcinek 120
Temat odcinka: Dziczyzna dla pań
Goście: Barbara Brandt, Marta Klasa, Małgorzata Laskowska, Joanna Sahajdak, Sylwia Ślachciak, nadleśniczy Sławomir Piątkowski – Nadleśnictwo Warcino oraz myśliwi z Nadleśnictwa Warcino i Spółki Rolnej Dretyń