Odcinek 151
Temat odcinka: Pochodzenie ma znaczenie
Goście: Maria Hirowska
Odcinek 149
Temat odcinka: Zimą nad morzem
Odcinek 148
Temat odcinka: Kuchnia warmińsko mazurska
Goście: Gustaw Marek Brzezin, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Giancarlo Polito, szef kuchni z Umbrii
Odcinek 147
Temat odcinka: Wigilijne tradycje
Goście: dr Justyna Górska, Muzeum Wsi Radomskiej, Zespół Ludowy „Sobótka” z Czarnolasu: Maria Adamczyk, Stanisława Baran, Anna Kuc, Teresa Jasińska, Lucyna Wolszczak, Edward Baran, Jan Kuc, Tadeusz Jasiński, Krzysztof Maślanek, Michał Maślanek
Odcinek 146
Temat odcinka: Indyk na polskim stole
Odcinek 145
Temat odcinka: Smaki Suwalszczyzny
Odcinek 144
Temat odcinka: Wspomnienie lata
Goście: Małgorzata Synowiec
Odcinek 142
Temat odcinka: Orzechy i wiklina
Goście: Teresa Maciejak
Odcinek 141
Temat odcinka: Gęś i piwo kozicowe
Goście: Elżbieta Żebrowska
Odcinek 140
Temat odcinka: Na kaczkę do Paryża
Goście: Anna Oliszewska oraz Jowan i Nastia Szczypek, Amelia Borowiec, Mateusz Kornatowski
Odcinek 139
Temat odcinka: Kozie sery w Ogrodzieńcu
Goście: Oliwia Bernady oraz Grupa Jurajska GOPR
Odcinek 138
Temat odcinka: Czulent i ciulim
Goście: Gabriela Kucaj, Paweł Olczyk oraz Kacperek Kaczmarczyk
Odcinek 137
Temat odcinka: Kuchnia wiślańsko cieszyńska
Goście: Helena Legierska, Jan Legierski, Aniela Pinkas, Maria Pietruszka, Dawid i Mateusz Pietruszka oraz Lena i Gabrysia
Odcinek 136
Temat odcinka: Perliczka na trzy sposoby
Goście: Elżbieta Kobus
Odcinek 135
Temat odcinka: Dziczyzna w Puszczy Bolimowskiej
Goście: Dariusz Łuczak, Olena Łuczak