
Odcinek 197
Temat odcinka: Potrawy pięknie zalane
Goście: Michał Stefanowski, Karol Sokół

Odcinek 195
Temat odcinka: Tajemnice domowej kiełbasy
Goście: Zdzisław Kaczmarczyk

Odcinek 192
Temat odcinka: Chwasty na talerzu
Goście: Filip Malinowski

Odcinek 194
Temat odcinka: Obiad w jednym termosie

Odcinek 193
Temat odcinka: Na szafranowym polu
Goście: Krzysztof Marcinkiewicz

Odcinek 189
Temat odcinka: Przy wspólnym stole
Goście: Tomasz Węgrzynowski Wójt Gminy Rybno, Robert Szaj Fundacja „Nicolaus Copernicus”

Odcinek 188
Temat odcinka: W neolitycznym garnku
Goście: Grzegorz Kończyk Muzeum Archeologiczne i Rezerwat „Krzemionki”

Odcinek 191
Temat odcinka: Bio warzywa na stół
Goście: Łukasz Gębka Farma Świętokrzyska

Odcinek 187
Temat odcinka: Morskie grillowanie

Odcinek 190
Temat odcinka: Jak jeść by dłużej żyć
Goście: Prof. dr hab. Mirosław Jarosz, Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia

Odcinek 186
Temat odcinka: Potrawy z podlaskich miodów
Goście: Jerzy Leszczyński –Marszałek Województwa Podlaskiego, Stefan Krajewski – Członek Zarządu Województwa Podlaskiego

Odcinek 185
Temat odcinka: Gotowanie pod żąglami
Goście: ks. Jerzy Limanówka PALLOTYŃSKA FUNDACJA MISYJNA SALVATTI.PL
kpt ż.w. Ireneusz Lewandowski Komendant Daru Młodzieży, Ryszard Starzyk Ship-Service Grupa Orlen, Marek Szczęśniak szef kuchni „Dar Młodzieży, Wacław Richter piekarz, uczestnicy Rejsu Niepodległości: Sebastian Piotrowski, Wiktoria Krolewicz, Aleksander Kuś, Michał Seremet, Michał Wanot, Marcin Krajewski, Wojtek Piotrowski

Odcinek 184
Temat odcinka: Na huculskim szlaku
Goście: Stanisław Ciuba, Dyrektor Stadniny Koni Huculskich Gładyszów w Regietowie

Odcinek 183
Temat odcinka: Kuchnia rowerowa
Goście:

Odcinek 182
Temat odcinka: Świeże ryby z Bałtyku
Goście: Karol Urbanowicz