Menu kolacyjne

Przystawki

Pierożki razowe z polską jagnięciną
sałatka szparagowa z dzikiem czosnkiem,
sos szczypiorkowy, czarnuszka
42zł

Pstrąg łososiowych z młoda botwinką
sałatka z pieczonych buraczków, puree z groszku,
sos truflowy, krwawnik
55zł

Kacza wątróbka z truskawkami
pate z pudrem truskawkowym i stek z kryształkami soli
w kompozycji konfitury rabarbarowej
55zł

Przypalony tatar z dorsza bałtyckiego z rabarbarem
sos z dzikiego szczawiku, ogórek gruntowy z kolendrą,
konfitura z zielonych pomidorów
55zł

Policzki z prosiaka z młodą kapustą
sos z glazurowanej dymki, miodowe pomidorki confit,
sałatka z musztardowca
42zł


Zupy

Zupa z maslanki z jajem przepiórczym
wędony twaróg, ziemniak confit, pomidorowa okrasa
31zł

Szparagowa z kurkami
mus z pieczonej pietruszki, prażone siemię lniane
31zł

Młody kapusniaczek z owczym serem Frontiera
na rosoloe z gesiny, z malinowymi pomidorami i pokrzywą
31zł

Rosół z halibuta z pomidorami i pieczoną cebulą
aromatyczne warzywa na parze
olej rzepakowy z wędzonym czosnkiem
30zł


Dania mięsne

Królik sous vide z aromatem szałwi ogrodowej
kasza jęczmienna z ogórkiem, dojrzała marynowana słoninka, sos piwny z miętą
85zł

Comber z jagnięciny z chrustem chlebowym i orzeszkami bukowymi
pieczona młoda kapustka, puree z selera, sos kminkowy na zakwasie
98zł

Delikatna polędwiczka wieprzowa z sosem z pigwy
puree z brokułów, wędzone młode ziemniaki
82zł

Stek z polskiej polędwicy wołowej z foire gras
pieczone młode marchewki, sałatka z groszku, sos z czarnego bzu
105zł

Soczysta gicz jagnięcina w trawie żubrowej
sałatka z koniczyny, pikantne puree z buraka, glazura cebulowa
97zł


Dania rybne

Pieczony łosoś szkocki na lisciach porzeczki
sałatka z kaszy gryczanej, szparagi, kalarepa confit
92zł

Parzony halibut w liściach z botwinki
puree z truflowych ziemniaków, sałatka z brokułów confit, sos z pokrzywy
85zł

Filet z makreli pieczony z czosnkiem niedźwiedzim
sałatka z soczewicy z orzechów pesto z rukoli, sos limonkowy z chili
85zł

Turbot smazony z coulis z zielonego proszku
sałatka z pieczonej pietruszki, chrust pomidorowy, szpinak ze świeżym jabłkiem
120zł

Desery

Herbaciane parafit
chrust z palonego masła, sos karmelowy, lody z verbeny cytrynowej
35zł

Rolada Pavlova z musem brzoskwiniowym
na piernikoym piasku, z glazurowaną nektarynką
28zł

Puszte racuchy z twarogowym serem
malinami i chrupiącą owsianką
34zł

Tarta z rabarbarem i serem camembert
coulis pistacjowe, płatki czekoladowem, chrust z buraka
31zł

Dinner menu

Starters

Whole wheat dumplings with Polish lamb
aspargus salad with garlic, chive sauce, black cumin
42 pln

Salmon trout with baby beets
roasted beet salad, pea puree, truffle sauce, yarrow
55pln

Duck liver with strawberries
pate with strawberry powder and steak with salt crystals
in a composition of rhubarb confiture
61pln

Flamde Baltic cos tartare with rhubarb
wild sorrel sauce, cucumber with cilantro,
green tomato confiture
55pln

Piglet cheeks with baby cabbage
glazed onion sauce, honey tomato confit,
salad of mustard greens
42pln


Soup

Buttemilk soup quail egg
smoked fresh cheese, garnish with tomato sauce
31pln

Asparagus with chanterelle
mousse of baked parsley, roasted flaxseed
31pln

Baby broth with tomatoes and roasted onions
aromatic steamed vegetables, rapeseed oil smoked garlic
30pln

Main courses

Rabbit sous vide with sage garden aroma
barley with cucumber, riper marinated salo, beer sauce with mint
85pln

Saddle of lamb with crisped bread and beechnuts
roasted baby cabbage, celery puree, cumin and sourdough sauce
98pln

Delicate pork tenderloin with quince sauce
roasted baby carrots, pea salad, elderberry sauce
105pln

Juicy lamb shank in bison grass
clover salad, spicy beet puree, onion glaze
97pln

fish main dishes
Baked Scottish salamon on currant leaves
buckwheat salad, roasted aspargus, kohlrabi confit
92pln

Halibut steamed in beetroot leaves
truffle mashed potatoes, salad with broccoli and tomato confit, nettle sauce
85pln

Mackerel filler roasted with bear's garlic
lentiland nut salad, arugula pesto, chili lime sauce
85pln

Pan-fried turbot with green pea coulis
salad of roasted parsley, crisped tomato, spinach with fresh apple
120 pln

desserts
tea parfait
crisped burnt butter, caramel sauce, lemon  verbena ice cream
35pln

Pavlov's roll with peach mousse
over gingerbread crumble with glazed nectarine
28pln

Fluffy pancakes with fresh cheese
raspberries and crunchy oatmeal
34pln

Rhubarb tart with camembert
pistachio coulis, chocolate flakes, crisped beets
31pln

Lunch menu

Przystawki

Pieczony rostbef z wiosennymi sałatkami i owczym serem
Wędzomy łosoś, salsa pomidorowa, sałatka ze szparagów
Zapiekany kozi ser z orzeszkami bukowymi i glazurowanymi śliwkami
Carpaccio z łososia z zielonym piprzem, musztardowcem i kaparami

Pierwsze dania

Ravioli z pieczoną kaczką, dymką i szczypiorkiem
Domowe tagiatelle, pieczona papryka i kapustka, wędzony twaróg
Orientalna botwinka z kokosem i krewetkami

Zupy
Zupa z dzikiego szczawiu z grzybami i soczewicą
Zupa szparagowa z kurczakiem i twarogiem
Chłodnik z botwinki z prażonym jabłkiem i migdałami

Główne dania
Duszona gicz jagnięcia, młoda kapustka, sos estragonowy
Delikatna cielęcian, spaghetti z kozim serem, sałatka z botwiny
Grillowany łosoś, sałatkaszparagowa, młode pikantne ziemniaki
Pieczona dorada z chili, pesto z rukoli, młode marchewki i buraczki

desery

Mus waniliowy z sałatką z truskawek marynowanych z Malibu
Czekoladowe parfait z serem pleśniowym i gruszkami
Wiosenne W-Z z malinami i truskawkami

appetizers


Roast beef with spring greens and sheep cheese
Smoked salminm tomato salsa, aspargaus salad
Baked goat cheese with beechnuts and glazed plums
Carpaccio of salmon with green pepper, mustard greens and caspers

first courses
Ravioli with roasted duck, spring onions and chives
Fresh tagliatellem, roasted peppers and cabbage, smoked fresh cheese
Oriental baby beets with cocount and tiger prawns

soups
Wild sorrel soup with mushrooms and lentils
Aspargus soup with chicken and fresh cheese
Polish baby beet gazpacho with roasted apple and almonds

main courses
Braised lamb shank, baby cabbage, tarraagon sauce
Tender veal, sphagetti with goat cheese, baby beet salad
Grilled salmon, aspargus salad, spiced baby potatoes
Roasted sea bream with chili, arugula, pesto, baby carots and beets

desserts
Vanilla mousse, strawberry salad marinated in Malibu liqueur
Chocolate parfait with blue cheese and pear
Spring W-Z cake with whipped cream, chocolate layer, raspberries and strawberries

Price for two courses 95pln, price for three courses 105 pln
Polish mineral water is included in the price; with our compliments; prices given are VAT inclusive



Ubijanie piany
Wywar rybny
Sernik
Cytrynowo
Drożdże lubią…


  • Dorsz z sałatką z pieczonych pomidorów na musie z selera
    Dorsz z sałatką z pieczonych pomidorów na musie z selera

    Czas przygotowania ok. 1 godziny
    Składniki:
    filety z dorsza - 500 g
    pomidory - 1 kg
    czosnek - 2 ząbki
    oliwa - 50 ml
    tymianek świeży - 10 g
    seler bulwa - 300 g
    mleko - 100 ml
    masło - 50 g
    oliwa - 100 ml
    cytryna - 1 szt.
    miód - 20 g
    sól, pieprz do smaku

  • Organki cielęce z młodą marchewką i szpinakiem
    Organki cielęce z młodą marchewką i szpinakiem

    Składniki na 4 porcje:
    górka cielęca z oczyszczonymi kostkami - 800 g
    rozmaryn - 4 gałązki
    czosnek - 2 ząbki
    sól i pieprz
    Marchew:
    młoda marchew - 800 g
    mielony kmin rzymski - pół łyżeczki
    ½  cytryny
    miód - pół łyżeczki
    oliwa - 1 łyżeczka
    Szpinak:
    szpinak świeży - 500 g
    cebula - 1 szt.
    oliwa - 2 łyżki
    czosnek - 1 ząbek
    gałka muszkatołowa - 1
    ½ cytryny

  • Kremowa zupa dyniowa z pomidorami i wędzonym kurczakiem
    Kremowa zupa dyniowa z pomidorami i wędzonym kurczakiem

    Składniki na 5 porcji:
    dynia świeża bądź mrożona - 400 g
    soczewica czerwona - 50 g
    pomidory pelati - 100 g
    wędzony kurczak - 100 g
    cebula dymka - 1 szt.
    czosnek - 1 ząbek
    słodka śmietanka 18% - 100 ml
    sól, pieprz i oliwa
    wywar drobiowy - 2,5 ltr

  • Tortilla  z kurczakiem i sosem pomidorowym
    Tortilla z kurczakiem i sosem pomidorowym

    Składniki na 4 porcje:
    tortilla pszenna - 4 płaty
    pierś z kurczaka - 1 szt.
    papryka czerwona - 1 szt.
    sera żółty - 100 g
    cebula - 1 szt.
    garść liści świeżego szpinaku
    Salsa pomidorowa:
    sparzone i obrane pomidory - 2 szt.
    cebula - 1 szt.
    mała ostra papryczka - 1 szt.
    ząbek czosnku - 1 szt.

  • Risotto z pęczaku z grzybami
    Risotto z pęczaku z grzybami

    Czas przygotowania ok. 40 minut
    Składniki:
    ugotowany pęczak - 200 g
    mrożone prawdziwki - 150 g
    czosnek - 2 ząbki
    cebula - 1 szt.
    białe wytrawne wino - 100 ml
    masło - 50 g
    świezży tymianek - 3 gałązki
    kozi ser dojrzewający - 50 g
    suszone śliwki - 50 g
    wywar warzywny - 0,5 l



Wycinek z tego, co zapamiętałem z moich podróży.
Moje luźne skojarzenia, słowa i wspomnienia.

Menu kolacyjne

Przystawki

Pierożki razowe z polską jagnięciną
sałatka szparagowa z dzikiem czosnkiem,
sos szczypiorkowy, czarnuszka
42zł

Pstrąg łososiowych z młoda botwinką
sałatka z pieczonych buraczków, puree z groszku,
sos truflowy, krwawnik
55zł

Kacza wątróbka z truskawkami
pate z pudrem truskawkowym i stek z kryształkami soli
w kompozycji konfitury rabarbarowej
55zł

Przypalony tatar z dorsza bałtyckiego z rabarbarem
sos z dzikiego szczawiku, ogórek gruntowy z kolendrą,
konfitura z zielonych pomidorów
55zł

Policzki z prosiaka z młodą kapustą
sos z glazurowanej dymki, miodowe pomidorki confit,
sałatka z musztardowca
42zł


Zupy

Zupa z maslanki z jajem przepiórczym
wędony twaróg, ziemniak confit, pomidorowa okrasa
31zł

Szparagowa z kurkami
mus z pieczonej pietruszki, prażone siemię lniane
31zł

Młody kapusniaczek z owczym serem Frontiera
na rosoloe z gesiny, z malinowymi pomidorami i pokrzywą
31zł

Rosół z halibuta z pomidorami i pieczoną cebulą
aromatyczne warzywa na parze
olej rzepakowy z wędzonym czosnkiem
30zł


Dania mięsne

Królik sous vide z aromatem szałwi ogrodowej
kasza jęczmienna z ogórkiem, dojrzała marynowana słoninka, sos piwny z miętą
85zł

Comber z jagnięciny z chrustem chlebowym i orzeszkami bukowymi
pieczona młoda kapustka, puree z selera, sos kminkowy na zakwasie
98zł

Delikatna polędwiczka wieprzowa z sosem z pigwy
puree z brokułów, wędzone młode ziemniaki
82zł

Stek z polskiej polędwicy wołowej z foire gras
pieczone młode marchewki, sałatka z groszku, sos z czarnego bzu
105zł

Soczysta gicz jagnięcina w trawie żubrowej
sałatka z koniczyny, pikantne puree z buraka, glazura cebulowa
97zł


Dania rybne

Pieczony łosoś szkocki na lisciach porzeczki
sałatka z kaszy gryczanej, szparagi, kalarepa confit
92zł

Parzony halibut w liściach z botwinki
puree z truflowych ziemniaków, sałatka z brokułów confit, sos z pokrzywy
85zł

Filet z makreli pieczony z czosnkiem niedźwiedzim
sałatka z soczewicy z orzechów pesto z rukoli, sos limonkowy z chili
85zł

Turbot smazony z coulis z zielonego proszku
sałatka z pieczonej pietruszki, chrust pomidorowy, szpinak ze świeżym jabłkiem
120zł

Desery

Herbaciane parafit
chrust z palonego masła, sos karmelowy, lody z verbeny cytrynowej
35zł

Rolada Pavlova z musem brzoskwiniowym
na piernikoym piasku, z glazurowaną nektarynką
28zł

Puszte racuchy z twarogowym serem
malinami i chrupiącą owsianką
34zł

Tarta z rabarbarem i serem camembert
coulis pistacjowe, płatki czekoladowem, chrust z buraka
31zł

Dinner menu

Starters

Whole wheat dumplings with Polish lamb
aspargus salad with garlic, chive sauce, black cumin
42 pln

Salmon trout with baby beets
roasted beet salad, pea puree, truffle sauce, yarrow
55pln

Duck liver with strawberries
pate with strawberry powder and steak with salt crystals
in a composition of rhubarb confiture
61pln

Flamde Baltic cos tartare with rhubarb
wild sorrel sauce, cucumber with cilantro,
green tomato confiture
55pln

Piglet cheeks with baby cabbage
glazed onion sauce, honey tomato confit,
salad of mustard greens
42pln


Soup

Buttemilk soup quail egg
smoked fresh cheese, garnish with tomato sauce
31pln

Asparagus with chanterelle
mousse of baked parsley, roasted flaxseed
31pln

Baby broth with tomatoes and roasted onions
aromatic steamed vegetables, rapeseed oil smoked garlic
30pln

Main courses

Rabbit sous vide with sage garden aroma
barley with cucumber, riper marinated salo, beer sauce with mint
85pln

Saddle of lamb with crisped bread and beechnuts
roasted baby cabbage, celery puree, cumin and sourdough sauce
98pln

Delicate pork tenderloin with quince sauce
roasted baby carrots, pea salad, elderberry sauce
105pln

Juicy lamb shank in bison grass
clover salad, spicy beet puree, onion glaze
97pln

fish main dishes
Baked Scottish salamon on currant leaves
buckwheat salad, roasted aspargus, kohlrabi confit
92pln

Halibut steamed in beetroot leaves
truffle mashed potatoes, salad with broccoli and tomato confit, nettle sauce
85pln

Mackerel filler roasted with bear's garlic
lentiland nut salad, arugula pesto, chili lime sauce
85pln

Pan-fried turbot with green pea coulis
salad of roasted parsley, crisped tomato, spinach with fresh apple
120 pln

desserts
tea parfait
crisped burnt butter, caramel sauce, lemon  verbena ice cream
35pln

Pavlov's roll with peach mousse
over gingerbread crumble with glazed nectarine
28pln

Fluffy pancakes with fresh cheese
raspberries and crunchy oatmeal
34pln

Rhubarb tart with camembert
pistachio coulis, chocolate flakes, crisped beets
31pln

Lunch menu

Przystawki

Pieczony rostbef z wiosennymi sałatkami i owczym serem
Wędzomy łosoś, salsa pomidorowa, sałatka ze szparagów
Zapiekany kozi ser z orzeszkami bukowymi i glazurowanymi śliwkami
Carpaccio z łososia z zielonym piprzem, musztardowcem i kaparami

Pierwsze dania

Ravioli z pieczoną kaczką, dymką i szczypiorkiem
Domowe tagiatelle, pieczona papryka i kapustka, wędzony twaróg
Orientalna botwinka z kokosem i krewetkami

Zupy
Zupa z dzikiego szczawiu z grzybami i soczewicą
Zupa szparagowa z kurczakiem i twarogiem
Chłodnik z botwinki z prażonym jabłkiem i migdałami

Główne dania
Duszona gicz jagnięcia, młoda kapustka, sos estragonowy
Delikatna cielęcian, spaghetti z kozim serem, sałatka z botwiny
Grillowany łosoś, sałatkaszparagowa, młode pikantne ziemniaki
Pieczona dorada z chili, pesto z rukoli, młode marchewki i buraczki

desery

Mus waniliowy z sałatką z truskawek marynowanych z Malibu
Czekoladowe parfait z serem pleśniowym i gruszkami
Wiosenne W-Z z malinami i truskawkami

appetizers


Roast beef with spring greens and sheep cheese
Smoked salminm tomato salsa, aspargaus salad
Baked goat cheese with beechnuts and glazed plums
Carpaccio of salmon with green pepper, mustard greens and caspers

first courses
Ravioli with roasted duck, spring onions and chives
Fresh tagliatellem, roasted peppers and cabbage, smoked fresh cheese
Oriental baby beets with cocount and tiger prawns

soups
Wild sorrel soup with mushrooms and lentils
Aspargus soup with chicken and fresh cheese
Polish baby beet gazpacho with roasted apple and almonds

main courses
Braised lamb shank, baby cabbage, tarraagon sauce
Tender veal, sphagetti with goat cheese, baby beet salad
Grilled salmon, aspargus salad, spiced baby potatoes
Roasted sea bream with chili, arugula, pesto, baby carots and beets

desserts
Vanilla mousse, strawberry salad marinated in Malibu liqueur
Chocolate parfait with blue cheese and pear
Spring W-Z cake with whipped cream, chocolate layer, raspberries and strawberries

Price for two courses 95pln, price for three courses 105 pln
Polish mineral water is included in the price; with our compliments; prices given are VAT inclusive