Ukazało się

www.poradnikrestauratora.pl
Przeczytaj


 
www.newgastro.pl
Przeczytaj


 
www.Wiadomości24.pl
Przeczytaj


 
Restauracja(magazyn)
Przeczytaj


 
Gospodarka Mięsna – Warsztaty kulinarne dla par ambasadorskich
Przeczytaj


 
Interia.pl
Przeczytaj


 
OLIVIA, październik 2014
Przeczytaj


 
ANGORA, 5 października 2014
Przeczytaj


 
FRIDGE, październik 2014
Przeczytaj


 
Claudia - Szalone lata
Przeczytaj


 
Do rzeczy, styczeń 2014
Przeczytaj


 
Magazyn „W Podróży”, styczeń 2014
Przeczytaj


 
Wywiad z Karolem Okrasą
Przeczytaj


 
Logo, 12 2013
Przeczytaj
 
 
 
Men's Health
Przeczytaj
 
 
 
Biznes City
Przeczytaj
 
 
 
Kurier365
Przeczytaj
 
 
 
Waszaturystyka.pl
Przeczytaj
 
 
 
Ugotuj.to
Przeczytaj
 
 
 
Horeca.pl
Przeczytaj
 
 
 
Świat Rezydencji i Ogrodów, 5/6 2013
Przeczytaj
 
 
 
Olivia
Przeczytaj
 
 
 
Gazeta Olsztyńska, Dziennik Elbląski, 5/2013
Przeczytaj
 
 
 
Polskie Mięso

Przeczytaj
 
 
 
Do Rzeczy
Przeczytaj
 
 
 

Napisano1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue.

Czytaj więcej...

Napisano3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue.

Czytaj więcej...

Napisano2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue.

Czytaj więcej...

Napisano4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue.

Czytaj więcej...



Ubijanie piany
Wywar rybny
Sernik
Cytrynowo
Drożdże lubią…


  • Dorsz z sałatką z pieczonych pomidorów na musie z selera
    Dorsz z sałatką z pieczonych pomidorów na musie z selera

    Czas przygotowania ok. 1 godziny
    Składniki:
    filety z dorsza - 500 g
    pomidory - 1 kg
    czosnek - 2 ząbki
    oliwa - 50 ml
    tymianek świeży - 10 g
    seler bulwa - 300 g
    mleko - 100 ml
    masło - 50 g
    oliwa - 100 ml
    cytryna - 1 szt.
    miód - 20 g
    sól, pieprz do smaku

  • Organki cielęce z młodą marchewką i szpinakiem
    Organki cielęce z młodą marchewką i szpinakiem

    Składniki na 4 porcje:
    górka cielęca z oczyszczonymi kostkami - 800 g
    rozmaryn - 4 gałązki
    czosnek - 2 ząbki
    sól i pieprz
    Marchew:
    młoda marchew - 800 g
    mielony kmin rzymski - pół łyżeczki
    ½  cytryny
    miód - pół łyżeczki
    oliwa - 1 łyżeczka
    Szpinak:
    szpinak świeży - 500 g
    cebula - 1 szt.
    oliwa - 2 łyżki
    czosnek - 1 ząbek
    gałka muszkatołowa - 1
    ½ cytryny

  • Kremowa zupa dyniowa z pomidorami i wędzonym kurczakiem
    Kremowa zupa dyniowa z pomidorami i wędzonym kurczakiem

    Składniki na 5 porcji:
    dynia świeża bądź mrożona - 400 g
    soczewica czerwona - 50 g
    pomidory pelati - 100 g
    wędzony kurczak - 100 g
    cebula dymka - 1 szt.
    czosnek - 1 ząbek
    słodka śmietanka 18% - 100 ml
    sól, pieprz i oliwa
    wywar drobiowy - 2,5 ltr

  • Tortilla  z kurczakiem i sosem pomidorowym
    Tortilla z kurczakiem i sosem pomidorowym

    Składniki na 4 porcje:
    tortilla pszenna - 4 płaty
    pierś z kurczaka - 1 szt.
    papryka czerwona - 1 szt.
    sera żółty - 100 g
    cebula - 1 szt.
    garść liści świeżego szpinaku
    Salsa pomidorowa:
    sparzone i obrane pomidory - 2 szt.
    cebula - 1 szt.
    mała ostra papryczka - 1 szt.
    ząbek czosnku - 1 szt.

  • Risotto z pęczaku z grzybami
    Risotto z pęczaku z grzybami

    Czas przygotowania ok. 40 minut
    Składniki:
    ugotowany pęczak - 200 g
    mrożone prawdziwki - 150 g
    czosnek - 2 ząbki
    cebula - 1 szt.
    białe wytrawne wino - 100 ml
    masło - 50 g
    świezży tymianek - 3 gałązki
    kozi ser dojrzewający - 50 g
    suszone śliwki - 50 g
    wywar warzywny - 0,5 l



Wycinek z tego, co zapamiętałem z moich podróży.
Moje luźne skojarzenia, słowa i wspomnienia.

Ukazało się

www.poradnikrestauratora.pl
Przeczytaj


 
www.newgastro.pl
Przeczytaj


 
www.Wiadomości24.pl
Przeczytaj


 
Restauracja(magazyn)
Przeczytaj


 
Gospodarka Mięsna – Warsztaty kulinarne dla par ambasadorskich
Przeczytaj


 
Interia.pl
Przeczytaj


 
OLIVIA, październik 2014
Przeczytaj


 
ANGORA, 5 października 2014
Przeczytaj


 
FRIDGE, październik 2014
Przeczytaj


 
Claudia - Szalone lata
Przeczytaj


 
Do rzeczy, styczeń 2014
Przeczytaj


 
Magazyn „W Podróży”, styczeń 2014
Przeczytaj


 
Wywiad z Karolem Okrasą
Przeczytaj


 
Logo, 12 2013
Przeczytaj
 
 
 
Men's Health
Przeczytaj
 
 
 
Biznes City
Przeczytaj
 
 
 
Kurier365
Przeczytaj
 
 
 
Waszaturystyka.pl
Przeczytaj
 
 
 
Ugotuj.to
Przeczytaj
 
 
 
Horeca.pl
Przeczytaj
 
 
 
Świat Rezydencji i Ogrodów, 5/6 2013
Przeczytaj
 
 
 
Olivia
Przeczytaj
 
 
 
Gazeta Olsztyńska, Dziennik Elbląski, 5/2013
Przeczytaj
 
 
 
Polskie Mięso

Przeczytaj
 
 
 
Do Rzeczy
Przeczytaj
 
 
 

Napisano1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue.

Czytaj więcej...

Napisano3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue.

Czytaj więcej...

Napisano2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue.

Czytaj więcej...

Napisano4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue.

Czytaj więcej...